Bioklimatikus Európai Iskola

Hiszünk abban, hogy építészként elsődleges feladunk olyan épületeken létrehozni, amelyek óvják és védik környezetünket. Az előbbi felelősségtudattal már sok törvényhozó testület is tisztában van, többek között a pályázat tárgyát képző krétai Bioklimatikus Európai Iskola gondolata is ezek az elvek mentén lett megfogalmazva.

A terület dimbes-dombos, olajfákkal telepített, észak-dél irányban enyhén lejtős, ezenfelül sajátos épített környezet, amely a település és természetes, be nem épített táj közötti állapotban van. A tervezés folyamán céljaink között szerepelt a helyi formákból való kiindulás és a tradicionális görög kultúra és építészet újragondolása, megfelelő számú és minőségű közösségi terek kialakítása épületen belül és kívül, sportolási lehetőségek biztosítása telken belül, az egészséges életmód elősegítése, továbbá a környezettudatos életre való nevelés.

A négyzetes, belső udvaros tradicionális 3 épületet a funkcionális kialakíthatóság, a szélirány, a benapozás és a telek adottságait figyelembe véve formáltuk, elfordítottuk, létrehozva ezzel modern, state of the art épületeket.

Az épületek létrehozásánál különös figyelmet fordítottunk a fenntarthatósági és energetikai szempontoknak. Az épületek elrendezésénél alapvető szempont volt az ideális telepítés, tájolás és átszellőzés megteremtése. Az épületek tömegformálása, belső elrendezése, homlokzati kialakítása is ezek szempontok mentén lettek kialakítva.

Projekt adatok

  • Név

    • Bioklimatikus Európai Iskola
  • Projekt kezdete

    • 2012
  • Helyszín

    • Kréta, Görögország
  • Funkció

    • Pályázat
Vissza a tetejére