Munkamódszerünk

Integrált Tervezési Folyamat (IDP)

Az  Integrated  Project  Delivery, vagyis Integrált Projekt Megvalósítás  az  a  cégcsoportunk által kínált működési  modell,  amely  a  projekt  teljes  időtartama  alatt integrálja a szereplőket, rendszereket, üzleti struktúrákat és folyamatokat, kihasználva a közös tudás szinergiáját. Minden résztvevő már egészen a kezdeti szakasztól részese a folyamatnak, ennek köszönhetően nem csak optimalizálhatóvá válik a projekt eredménye, de a hatékonysága is maximalizálható a tervezés és a kivitelezés minden egyes szakaszában. Az Integrated Design Process, vagyis az Integrált Tervezési Folyamat a fenti IPD működési elv megvalósításának eszköze. Olyan tervezési folyamat, amely teljes, multidiszciplináris feldolgozása egy tervezési feladatnak.

Parametrikus tervezés 

A tervezés gyakorlatát forradalmian megváltoztató parametrikus tervezés a számok és a geometria kapcsolatán alapul. Lényege, hogy a paraméterek megváltoztatásával a teljes geometriát megváltoztathatjuk, ezzel pedig megvizsgálhatjuk a lehetséges formai és működési variációkat. A módszer segítségével már a tervezési fázisban a lehetséges megoldások széles skálája elemezhető és értékelhető, aminek eredménye az optimális megoldás megtalálása.

Building Information Modeling (BIM) 

A BIM* (Building Information Modeling / Épület Információs Modellezés) az épület elemeinek és az azokhoz köthető előkészítéssel, tervezéssel, kivitelezéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos adatok, 3D megjelenítésre is alkalmas egységes adatbázisa, és annak kialakításának szabályozott többdimenziós folyamata. A BIM alapú tervezés amellett, hogy kielégíti a kor építészeti projektjeinek minőségi elvárásait, és a megrendelőt is hozzásegíti a leghatékonyabb (idő), leggazdaságosabb (költség) és legmegbízhatóbb (előre tervezhetőség) megoldás megtalálásához. A módszert többek között a beruházás menedzselési, tervezési, kivitelezési, illetve és az üzemeltetési folyamatok során alkalmazzuk.

Vissza a tetejére